Levande kvinnohistoria

Av Malmös kvinnor är nästan 50 000 utlandsfödda. Deras liv och arbete utgör en viktig del av stadens historia och bidrar till stadens utveckling. Trots detta saknas kvinnornas erfarenheter i den officiella historieskrivningen.

Projektet 100 år av immigrantkvinnors liv och arbete i Malmö vill ta ett litet steg i att försöka ändra det och synliggöra kvinnorna i historien om Malmö. Bland annat träffas gruppen på Stadsarkivet i Malmö och gräver i arkiven.

Womenmakinghistory1
Women Making History firar 8 mars - den internationella kvinnodagen -  på Mötesplatsen Seved i samarbete med Hyresgästföreningen, Tjejgruppen på Seved, MKB och Malmö Stad.

 

WomenMakingHistory2 
Det bjöds på en fotoutställning med kvinnor som genom historien har levt och arbetat i Malmö och en tidslinje som sträcker sig från 1940- till 2000-talet.

Två kvinnor från projektet Women Making History berättar och förklarar tidslinjen över Malmös historia och bakgrundsinformation om den internationella kvinnodagen.

 

WomenMakingHistory3 
Den internationella kvinnodagen fortsatte med att flera kvinnor delade med sig av sina livsberättelser, alltifrån personliga erfarenheter till politisk kamp. Deras berättelser manifesterade den kvinnliga motståndsstyrkan.

Foto: Shirin Ardalan

Håll utkik i Agendan efter Women Making Historys träffar. Läs mer om projektet på Women Making Historys hemsida

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

We'll be back!

Hej! Vi bygger just nu om Agenda: Jämlikhet Malmö. Under tiden kan du besöka Agenda: Jämlikhet Göteborg för att läsa bloggar, se vad som händer i Göteborg, eller så kan du följa oss på något av våra konton på sociala medier. Har du någon minut över tar vi gärna emot dina förslag på hur vi ska utveckla sidan. Stort tack!

Svara på enkäten Gå till sidan