Saga Becker: De två mest akuta HBTQ-relaterade problemen

Igår, den 20:onde november, inträffade Transgender day of remembrance. Dagen syftar på att minnas och hedra de som fallit offer för transfobin och dess våld. Det är en viktig dag, och för många transpersoner är varje dag än idag en kamp mot normer, fördomar och våld.

Saga Becker, skådespelarskan som gjort svensk historia när hon blev den första transidentifierade personen som vunnit en Guldbagge, berättade för tidningen Oberoende vilka problem hon finner mest akuta.

Vad skulle du säga är det största HBTQ-relaterade problemet i Sverige?
Enligt mig handlar det om två saker. Först handlar det om den ökade psykiska ohälsa som drabbar personer som identifierar sig som annat än heterosexuell. Det andra är vår stränga asyl- och flyktingpolitik. Denna har alltid varit ett akut problem, men med de nya lagarna är det nu ännu svårare att söka asyl, och detta drabbar HBTQ-flyktingar. För dessa är flykten till ett nytt land en fråga om liv eller död.

Läs hela artikeln här.

 

- Marielle Sterner
Skribent hos Oberoende

Saga Becker

Foto: Marielle Sterner

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

We'll be back!

Hej! Vi bygger just nu om Agenda: Jämlikhet Malmö. Under tiden kan du besöka Agenda: Jämlikhet Göteborg för att läsa bloggar, se vad som händer i Göteborg, eller så kan du följa oss på något av våra konton på sociala medier. Har du någon minut över tar vi gärna emot dina förslag på hur vi ska utveckla sidan. Stort tack!

Svara på enkäten Gå till sidan