Är det möjligt att förändra världen genom fotboll? Det tror vi på Futebol dá força!

Futebol dá força betyder 'fotboll ger styrka', vilket är exakt vad vi gör. Genom fotboll stärker vi ledare, tjejer och deras närområden – på fotbollsplanen och vidare i livet. Samtidigt förändrar vi strukturer i samhället som idag begränsar tjejers möjligheter. Vi stärker tjejer samt deras möjligheter och inflytande i samhället – helt enkelt för att vi tycker att alla ska ha tillgång till lika rättigheter och möjligheter.

Futebol dá forçaFrån vänster till höger: FDF:s verksamhetsledare Frida Persson tillsammans med FDF-ledarna Ilham Ahmed Abdallah, Fardowsa Mohamoud, Isabel Expósito och Camilla Ackerfors.

Identifierar du som tjej eller kvinna, är du över 15 år och vill du bli ledare och förebild för unga tjejer? I samarbete med Skåneidrotten startar nu Futebol dá força igång verksamhet i Malmö, och du är varmt välkommen att bli del av FDF:s internationella nätverk av inspirerande ledare som stärker unga tjejers rättigheter och möjligheter, en fotbollsträning i taget. Oavsett om du redan är fotbollstränare eller aldrig har rört en boll förut, är du välkommen att vara med på vår ledarskapsutbildning för fotbollstränare och bli del av vårt nätverk. Det enda som krävs är att du vill vara med och förändra världen genom fotboll!

Som Futebol dá força-ledare får du:

·      En kostnadsfri fotbollstränar- och ledarskapsutbildning

Genom vår ledarskapsutbildning får du inspiration, kunskap och verktyg för att vara en grym ledare och fotbollstränare, och för att skapa en trygg miljö på fotbollsplanen där unga tjejer kan träffas, utvecklas både som fotbollsspelare och människor, och ha förutsättningslöst kul genom fotbollen!

·      Stöd och handledning från FDF i din roll som fotbollstränare

Vi finns till för dig i varje steg längs vägen, från att komma igång med ett uppdrag i en förening i ditt närområde till att komma med tips om fotbollsövningar som du kan använda vid dina träningar till att stötta dig i att bemöta dina tjejer på ett sätt som stärker varje individ, inifrån och ut.

·      Ett stort nätverk av drivna tjejer och kvinnor

I Sverige idag är vi över 200 tjejer och kvinnor som leder och stärker andra tjejer genom fotbollen. I vårt ledarnätverk kan du ställa frågor och få inspiration, tips, idéer och utbyte med andra ledare som gör precis samma som du – förändrar världen genom fotboll!

·      Inspirationsträffar & vidareutbildning

Flera gånger om året erbjuder vi inspirationsträffar och vidareutbildningar baserade på de frågor som våra ledare är intresserade av att lära sig mer om. Det kan vara allt ifrån skadehantering till att stärka självkänsla eller stötta en spelare som har det tufft hemma. Som ledare berättar du vad du vill lära dig mer om för att kunna vara den bästa möjliga förebilden för dina tjejer, så ordnar vi det!

·      En kvinnlig chef från näringslivet som din mentor

Som FDF-ledare får du en coach eller en kvinnlig mentor från ett yrkesområde som intresserar dig. Med din coach eller mentor kan du bolla allt i livet – från ditt ledarskap på fotbollsplanen till dina studier eller din professionella utveckling. För vi vill inte bara stärka unga tjejer – vi vill också lyfta er som vill bli Sveriges framtida ledare, med början på fotbollsplanen och vidare i livet!

·      Snygga FDF-tränarkläder


Första steget till att bli del av FDF:s nätverk är att vara med på vår ledarskapsutbildning, som går av stapeln i Malmö denna höst. Efter utbildningen hjälper vi dig som inte redan har ett tränaruppdrag att komma igång som ledare för ett tjejfotbollslag i en förening i ditt närområde. Och sen är det bara att köra! Och kom ihåg – som FDF-ledare är du aldrig ensam ute på planen, du har alltid oss och 200 andra ideella ledare som har din rygg. Tillsammans är vi starkare

För att höra mer om FDF, vad det innebär att bli ledare eller för att anmäla dig redan nu till utbildningen, hör av dig till Marina Karlsson som leder vår verksamhet i Malmö tillsammans med Skåneidrotten, på telefon 010-4765730 eller marina.karlsson@skaneidrotten.se. 

 

Futebol dá força

Varje sommar anordnar FDF fotbollsläger bara för tjejer runt om i Sverige. På denna bild: sommarläger spelare i Södertälje med FDF-ledarna (från vänster till höger i rosa-svarta t-shirts) Etana Zazi, Ishtar Chabo, Albera Jene, Mirjam Shorro och Jennifer Asmar.

 

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

We'll be back!

Hej! Vi bygger just nu om Agenda: Jämlikhet Malmö. Under tiden kan du besöka Agenda: Jämlikhet Göteborg för att läsa bloggar, se vad som händer i Göteborg, eller så kan du följa oss på något av våra konton på sociala medier. Har du någon minut över tar vi gärna emot dina förslag på hur vi ska utveckla sidan. Stort tack!

Svara på enkäten Gå till sidan