Samuel Lundholm: Vad engagemang har gett mig

När jag kände mig ledsen och stressad i gårkväll innan jag skulle gå och lägga mig så tittade jag på mig själv i spegeln och började tänka tillbaka på vad jag har klarat mig igenom och vad jag har lärt mig av andra om att aldrig ge upp. Jag tänkte på när jag var uppe i mitt missbruk och hur det förändrade mig som person. Jag tänkte på när jag låg med krossade armar och ben på betongplattorna 2010. Jag kände stor tacksamhet och tänkte på vem jag är idag och vad jag har lärt mig av allt. Jag tänkte på att allt och alla kan förändras. Vi kommer från olika ställen och har olika erfarenheter. Psykisk ohälsa, missbruk och självmord är alla stora samhällsproblem. Min resa har ofta varit väldigt ensam och svår men jag har alltid varit skyddad av mina drömmar och av människor som har gett mig kärlek.

Genom mitt engagemang i Suicide Zero så har jag lärt mig väldigt mycket och än mer förstått behovet av mitt arbete. Jag är också väldigt intresserad av att använda och jobba med mina erfarenheter i Psykiatrin, exempelvis som Mentor i PEER support (Personlig Egenerfaren Resurs) eller liknande. Att involvera personer med erfarenheter av psykisk ohälsa och missbruk som är rehabiliterade är något som jag absolut vill se mer av i utvecklingen av Sveriges Psykiatri. PEER support har använts under flera år med stor framgång i länder som USA, Holland och England. Det är tid för Sverige att komma ikapp och se värdet av mina och andras erfarenheter. Jag vill arbeta och inspirera till livet!

 

Samuel Lundholm

Föreläsare och

Suicide Zero volontär

 

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

 

Samuel

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

We'll be back!

Hej! Vi bygger just nu om Agenda: Jämlikhet Malmö. Under tiden kan du besöka Agenda: Jämlikhet Göteborg för att läsa bloggar, se vad som händer i Göteborg, eller så kan du följa oss på något av våra konton på sociala medier. Har du någon minut över tar vi gärna emot dina förslag på hur vi ska utveckla sidan. Stort tack!

Svara på enkäten Gå till sidan