Vill du skriva ett inlägg för oss på Agenda: Jämlikhet?

Vill du blogga hos oss?

Vi på redaktionen för Agenda: Jämlikhet uppmuntrar alla som är intresserade av jämlikhetsfrågor att skapa blogginlägg. Både som privatpersoner eller i egenskap av en organisation eller grupp. Ett blogginlägg kan vara skriven text men också bilder, video, ljud med mera. Du hittar aktuella och kommande bloggteman under fliken Bloggteman. Inlägg och tips på teman skickar du till blogg@malmo.agendajamlikhet.se

Bloggen är ett forum där man kan ta upp något man vill diskutera, kanske dela med sig av sina tankar och erfarenheter eller berätta om det man gör. Blogg som kommunikationsform innebär en stor frihet!

Blogginlägg kan skilja sig från varandra som natt och dag, både när det kommer till form och till innehåll. Inläggen kan såklart bestå av text men även av bilder, videos, ljudfiler och annat.

Inlägg kan vara politiska, humoristiska, informativa och gripande. De kan skrivas av personer, grupper eller organisationer. Ett inlägg kan vara en berättelse, en topplista, information om något, ett hyllningstal, en replik på ett annat inlägg eller ett inpass i en större samhällsdebatt. Vi uppmuntrar alla som vill blogga att vara kreativa och att inte vara blyga för att testa nya idéer eller format!

Känner du dig osäker? Här kommer några tips:

  • Bilder – Ett inlägg med bilder är nästan alltid mer lockande och lättare att ta till sig. Bilden/bilderna kan egentligen föreställa lite vad som helst och behöver inte ha med innehållet i inlägget att göra. Ta någon som du gillar!
  • Använd ett enkelt språk – Undvik att använda ett invecklat språk och långa meningar. Inlägg blir mer tillgängliga för en större publik ifall de inte innehåller en massa snåriga meningar och svåra begrepp.
  • Hellre korta och många än få och långa – Blogginlägg kan som sagt se ut på olika sätt. De blir mer tillgängliga för läsare ifall de inte är för långa. Om du skriver i Word kan en tumregel vara att om texten är längre än en A4 sida kan det vara en god idé att skära ner. Eller varför inte göra en serie inlägg om du har mycket att säga!
  • Kompromissa inte med budskapet – Även om det finns olika knep för att göra blogginlägg mer tillgängliga och enkla att läsa, betyder det inte att du ska kompromissa med budskapet. Självklart är det viktigaste att du känner att inlägget har substans och att du får sagt det du vill säga!

Vill du blogga får du gärna bolla idéer med oss på redaktionen om du känner dig osäker!

Redaktörerna läser igenom allt som publiceras och har alltid en dialog med den som skapat inlägget om något skulle vara oklart, problematiskt eller svårbegripligt.
 

Hör gärna av dig om du är intresserad av att skriva för oss!

Maila oss på: blogg@malmo.agendajamlikhet.se

comments powered by Disqus

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

We'll be back!

Hej! Vi bygger just nu om Agenda: Jämlikhet Malmö. Under tiden kan du besöka Agenda: Jämlikhet Göteborg för att läsa bloggar, se vad som händer i Göteborg, eller så kan du följa oss på något av våra konton på sociala medier. Har du någon minut över tar vi gärna emot dina förslag på hur vi ska utveckla sidan. Stort tack!

Svara på enkäten Gå till sidan